Blogs ter inspiratie

Retreat of niet

Een week offline…

Zeven dagen lang geen appjes, geen Insta, Facebook, geen piepjes en bliepjes…
Yes, ik heb mijn telefoon tijdens de retreat een week lang op vliegtuigmodus gehad. En wat een heerlijke ervaring was dat!

LEES MEER

Retreat of niet

Retreat of niet…

‘’Ik zit er ook wel eens over na te denken maar vind zoiets ook wel spannend’’ , ‘’Lijkt me heerlijk even weg maar hoe is alles dan geregeld?’’ “Zou zo’n retreat ook iets voor mij zijn, of is dat te zweverig voor mij?”

LEES MEER

Ode aan mijn ouders

Ode aan mijn ouders…

Het was een perfecte woensdag. De temperatuur tikte de dertig graden aan en ik had samen met Mees, zijn vriendje en een vriendin van me lekker aan een meertje gelegen. Voor koken was het veel te warm, dus bestelden we om zes uur een heerlijke sushibowl en aten de jongens zich vol aan frietjes met bitterballen. 

LEES MEER

Mediteren kun je leren…

Mediteren kun je leren…

In mijn insta-training: ‘Monnies-Mij-Maand’, gaat het deze week over mediteren.
Vaak wordt meditatie gezien als zweverig en iets voor spirituele mensen. Maar is dit echt zo? En hoe moet je eigenlijk mediteren?

LEES MEER

Wat kan er wel?

Wat kan er wel?

Januari was voor mij een uitdagende maand. Zakelijk gezien was het top. Ik was volop bezig met de Monnies-Motivatie-Maand, het creëren van nieuwe content en het begeleiden van mijn groep enthousiaste coachees. Maar op persoonlijk vlak was ik aan het overleven.

LEES MEER

Het leukste experiment van 2020…

Het leukste experiment van 2020…

Met een diepe zucht keken we elkaar aan… gaat het echt dan weer zo’n middag worden?
Zo’n middag van: Pas op, neee, niet rennen. Kijk nou uit, nee niet in die boom klimmen. Nee, we gaan niet naar links… Kom op, doorlopen. Nee, het is nog geen tijd voor een snoepje. Laat die tak nou liggen, zo wordt je toch helemaal vies… and so on…

LEES MEER

Wist-je-datjes!

Wist-je-datjes!

Wist je dat ik naast een spirituele ook een mega-nuchtere kant heb en een enorme fan ben van  feiten? Dat ik iemand ben die wetenschappelijke onderbouwing belangrijk vind, en dat de daarbij horende concrete tips & trucs mijn leven nog leuker en fijner maken? Dus bij deze wat mind-feitjes voor jullie, zodat het omdenken kan beginnen.

LEES MEER

Mindfulness; volledig niet zennn zijn…

Mindfulness; volledig niet zennn zijn… en dat is okay!

Krijg jij ook een beetje de kriebels als je de woorden ‘Mindful leven’ hoort? Misschien heb je het idee dat mensen die Mindful in het leven staan, uren doorbrengen in meditatiehoudingen met een glimlach op hun gezicht, drie minuten op een rozijn kauwen en een beetje door het leven zweven?

LEES MEER

Niet hoe maar wie…

Niet hoe maar wie…

Je hebt van die zaken waar je (nog) geen verstand van hebt (althans ik niet ) maar die evengoed langskomen in je leven en waar je actie op moet ondernemen. Die zaken hangen als een soort donkere wolk boven je hoofd. Je weet dat ze pas voorbijgaan als je iets doet, maar wat moet je doen en waar haal je die informatie vandaan?

LEES MEER

Feel the fear and do it anyway!

Feel the fear and do it anyway!

Mijn zoontje heeft een dilemma. Hij wil iets aan de juf vragen maar durft het niet. Als hij de vraag niet stelt, weet hij zeker dat hij niet op zijn stoel mag staan tijdens zijn verjaardagsviering in de klas. Je leest het al; dit is niet zomaar een dilemma, dit zijn serieuze zaken..

LEES MEER

Magische Wet van de Aantrekkingskracht

De Wet van de Aantrekkingskracht…zweverig, nuchter of gewoon een hard feit?

In mijn filmpjes en blogs hoor en lees je veel over de Wet van de Aantrekkingskracht. Maar wat houdt deze wet nu precies in en is het bewezen is dat deze werkt?
Want eigenlijk is dat wat we willen, bewijsmateriaal en alle feiten op tafel voordat we ergens in gaan geloven. Toch?

LEES MEER

Tot lucht komen

Even tot lucht komen!

Deze blog herinnert aan mijn mooie reis naar Bali. Just me, myself and I…
De beste investering die je kunt doen, is de investering in jezelf! Super dankbaar voor deze mooie reis met teacher @Mathijs Bos.

LEES MEER

Ademen

Raadseltje

Het is een automatisch, lichamelijk proces en nauwelijks voelbaar. Het grootste gedeelte van ons denkt dan ook niet over deze bezigheid na. Pas als we zenuwachtig worden of grote inspanningen moeten leveren merken we het op... Een mens kan gemiddeld 3 minuten zonder…

LEES MEER

Veel negatieve gedachten? 

Stel jezelf eens deze vier vragen!

Je herkent vast wel van die momenten waar je wekenlang naar toeleeft en die je in je hoofd al meerdere keren beleefd hebt. Een belangrijke sollicitatie waarbij je een verpletterende indruk achter wilt laten.....

LEES MEER

Morning routine

Ik ben een avondmens. Tenminste dat is wat ik altijd tegen mezelf gezegd heb. En dus waren de ochtenden niet echt fun voor mij. Ik liep continu achter de feiten aan. Eerst vijf keer snoozen....

LEES MEER

Een groene agenda

Ik hoor van veel dertigers dat ze momenteel een enorme rust ervaren. De lege agenda’s, geen files meer op de weg, minder sociale druk en minder ‘moeten’ zorgen ervoor....

LEES MEER

Retreat of niet…

29 november 2021, Weert  Monique Peters 
Een week offline…

Zeven dagen lang geen appjes, geen Insta, Facebook, geen piepjes en bliepjes…
Yes, ik heb mijn telefoon tijdens de retreat een week lang op vliegtuigmodus gehad. En wat een heerlijke ervaring was dat!

Ik realiseerde me na een dag al hoe verslaafd ik eigenlijk ben aan mijn telefoon. Het eerste wat ik ‘s ochtends doe zonder er echt over na te denken, is kijken of ik berichtjes heb, gevolgd door het bekijken van wat de rest van de wereld aan het doen is. En dan ben ik nog niet eens opgestaan.
Sta ik ‘s middags te wachten op een afspraak? Dan kijk ik even snel wat andere ondernemers aan het doen zijn of, nog erger, aan het eten zijn op Insta. Wachten bij de zwemles? Dan word ik vaak afgeleid door story’s van mensen die ik soms nog nooit heb ontmoet… Het hilarische is dat ik ze vaak ook nog irritant vind! Eigenlijk ben ik dus heel veel aan het kijken, kijken naar wat iedereen doet met zijn leven… en aan het rondsturen wat ik weer doe met mijn leven. En dan te bedenken dat ik gewoon een heel druk leven heb en eigenlijk hier helemaal niet zoveel tijd aan wil besteden.

Dus ik zette alles uit.
#eenweekoffline

Ik maakte weer tijd voor ochtendrituelen met yoga en een heerlijk uitgebreid ontbijt. Ik maakte tijd voor goede gesprekken, lachen, tranen en stil zijn. Ik las weer eens een boek zonder afleiding.
Ik realiseer me wat een luxe het is om offline te zijn. Om niet te hoeven reageren, te vergelijken, en al die prikkels te ervaren. Om niet te oordelen, of het gevoel te hebben veroordeeld te worden…

En wat bracht me dit?
#mindfulness #ontspanning

Na een week offline voelde ik me echt een stuk ‘lichter’ en meer ontspannen. De fear of missing out was weg want wat je niet weet, dat weet je niet, dus er valt ook niks te missen.
Ik sliep een stuk dieper en langer en ik ervaarde meer tijd. Eigenlijk had ik ook letterlijk meer tijd over om echt de dingen te doen die me energie geven.

Herkenbaar voor jou?
#liefstyletips #mindfulltip voor jou

Natuurlijk is het bijna onmogelijk om in deze tijd als ‘Toos-internetloos’ door het leven te gaan en mijn swing-200 heeft ook zijn beste tijd gehad. Als ondernemer vind ik het leuk en belangrijk om dingen te delen maar het gaat om de balans. Zonder een week offline te gaan is er ook een aantal dingen die je per direct kan doen om je telefoonverslaving en je onlinetijd de kop in te drukken.
 • Zet een uur voordat je gaat slapen je telefoon op vliegtuigstand. Stop met scrollen en whatsappen en besteed een uurtje aan ontspanning. (Ga niet direct smoezen verzinnen waarom dit niet kan... Een paar jaar geleden was je ‘s nachts ook niet bereikbaar. Als je echt wilt dat je telefoon aanblijft kun je ook je wifi/4g uitzetten en de rest aan)
 •  Zet overdag wekkertjes voor taken waar je echt even aandacht aan wilt besteden en leg je telefoon weg en zet hem op stil. Dit geldt bijvoorbeeld voor een werktaak maar ook voor het lezen van een boek of quality time met je kids. Zet je wekker op 30 - 45 minuten en ga lekker relaxt zitten zonder afleiding.
 • Er bestaan apps die je schermtijd bepalen en social media afsluiten zodra je jouw schermtijd bereikt hebt. Natuurlijk is het prima om een leuke post te plaatsen (doe ik ook) of om even kansloos te scrollen maar soms verlies je jezelf er gewoon in.


Mijn mooiste conclusie is dat jouw en mijn leukste leven echt offline plaatsvindt…Tussen de zon, de blaadjes die vallen en mijn dierbaren.
Tijdens mijn offline week ben ik me steeds meer gaan realiseren dat die online wereld me niet zoveel brengt en dat er eigenlijk ook niet zoveel van waar is…
Het echte leven is nu, zonder scherm, zonder afleiding, gewoon hier! En vanaf nu heb ik de controle over mijn telefoon in plaats van andersom. Is dat ook weer geregeld.

Durf jij een weekje offline te gaan?
Geniet ervan!

Retreat of niet…

29 november 2021, Weert  Monique Peters 
Retreat of niet…

‘’Ik zit er ook wel eens over na te denken maar vind zoiets ook wel spannend’’ , ‘’Lijkt me heerlijk even weg maar hoe is alles dan geregeld?’’ “Zou zo’n retreat ook iets voor mij zijn, of is dat te zweverig voor mij?”
Sinds ik terug ben uit Ibiza krijg ik dagelijks wel een paar vragen over de retreat die ik heb gevolgd. Superleuk! Soms komen ze uit mijn bekendenkring maar vaak ook uit onverwachte hoek. Voor mij zijn ‘transformatieweken’ en ‘persoonlijke ontwikkeling’ inmiddels ingeburgerde items in mijn agenda, maar ik kan me heel goed voorstellen dat een eerste deelname best een stap is.
Daarom neem ik je de komende weken mee in mijn Ibiza-ervaring en mag je zelf beslissen of je mee gaat op retreat of niet…

We beginnen met een aantal stellingen die je met ‘ja’ of ‘nee’ mag beantwoorden. Geef antwoord vanuit je gevoel. Er bestaat geen goed of fout!
 • Ik durf de controle los te laten
 • Ik kan mijn telefoon een week links laten liggen
 • Ik durf out of my comfort zone te gaan
 • Ik durf mezelf open te stellen tegenover mensen die ik nog niet zo goed ken
 • Ik kan een week lang zonder alcohol en koffie
 • Ik heb een rustige mind en kan heel goed stil zijn
 • Ik hou van gezond eten
 • Ik vind het heerlijk om een week lang in mijn yogabroek en comfy trui te lopen


En? Wat zijn je antwoorden?

De meeste met ‘ja’ beantwoord? Oooh jij gaat het sowieso heerlijk krijgen. Lees de komende tijd lekker mee over wat je allemaal kan verwachten!
Veel nee-antwoorden op bovenstaande stellingen? Er is geen betere keuze voor jou om mee te gaan op retreat! Dit gaat life changing voor je zijn. Lees mee waarom jij als eerste je ticket boekt! 

To be continued!

Ode aan mijn ouders…

22 juni 2021, Weert  Monique Peters 
Ode aan mijn ouders…

Het was een perfecte woensdag. De temperatuur tikte de dertig graden aan en ik had samen met Mees, zijn vriendje en een vriendin van me lekker aan een meertje gelegen. Voor koken was het veel te warm, dus bestelden we om zes uur een heerlijke sushibowl en aten de jongens zich vol aan frietjes met bitterballen. Later op de avond spoelde Mees het zand van zich af onder een lauwe douche en pakte ik de stofzuiger om het overige zand in huis weg te werken. Met een wijntje in mijn ene hand en de zuigerslang in mijn andere (je moet toch van elke activiteit iets leuks maken ;) ) kwam ik uiteindelijk in de hal aan. Opeens zie ik het slot van mijn voordeur bewegen en gaat de deur met een grote smak open. Ik heb geen tijd om te bedenken waarom mijn bezoeker niet gewoon aanbelt want ik kijk direct in het lijkbleke gezicht van mijn vader.
     ‘Hi!’ roep ik vrolijk terwijl me tegelijkertijd een gevoel bekruipt dat er iets niet oké is. Hij kijkt me indringend en angstig aan.
     ‘Wat is er?’ vraag ik verschrikt. Dan loopt ook mijn moeder binnen. Ze heeft diezelfde blik in haar ogen. Als ik duidelijk en redelijk hard vraag: ‘WAT IS ER?’ doe ik inwendig een schietgebedje dat de rest van ons gezin helemaal oké is.  Direct begint ze te stotteren:
     ‘Jij belde toch met je nieuwe nummer: “Help, paniek, een aanval”…?’
Omdat mijn telefoon al een uur onaangeraakt in de oplader ligt, wordt me langzaam duidelijk dat mijn ouders zijn gebeld door een andere “Monique” die zogenaamd werd aangevallen en waarschijnlijk geld nodig had om uit haar benarde situatie te komen. Inmiddels ken ik helaas al aardig wat mensen door soortgelijke schoften zijn opgelicht, doordat die geraffineerd inspelen op de onvoorwaardelijke liefde voor hun kinderen. Door het creëren van een zogenaamde noodsituatie halen ze je in no time over om geld aan hen over te maken. Gelukkig hebben mijn ouders dit niet gedaan, maar het had zomaar gekund. En het gekke is dat ze absoluut zeker van deze praktijken afwisten, maar toch in de paniek werden meegesleurd.

De afgelopen jaren ben ik wat vaker boos geweest op mijn ouders, boos op het verleden. Dan analyseerde ik waarom ik ben wie ik ben en trok ik de conclusie dat sommige zaken niet handig zijn geweest, dat sommige opvoedkundige stukken anders hadden moeten gaan. Sinds ik zelf mama ben begin ik steeds meer in te zien dat je het ouderschap nooit honderd procent goed kan doen. Je wilt het wel maar het lukt gewoon niet altijd. Je hebt ook je eigen leven met zijn ups en downs en die downs kunnen heel wat energie van je opslurpen. Je bent soms gewoon moe en overprikkeld en niet de leukste jij. Daarnaast heb je ook je eigen dromen, ambities en ga zo maar door…
     We doen eigenlijk allemaal maar wat als ouders. Maar als puntje bij paaltje komt dan ga je door het vuur voor je kind, dan waag je je eigen leven voor je kind. Wie aan mijn kind komt aan mij.

En daar stonden ze, mijn dappere ouders. Met honderd kilometer per uur naar mijn huis gereden, zonder wapens en zonder plan maar klaar om volop in de aanval te gaan en mijn aanvaller met de grond gelijk te maken.
     Zesendertig jaar jong en mijn lieve ouders gaan nog steeds voor mij door het vuur. Ik besloot per direct niet meer te zeuren over het verleden en de gemiste kansen. Ik besloot dat ik geen betere ouders had kunnen wensen en dus ook geen beter voorbeeld voor mij als mama.

En voor die schoften die elke dag opnieuw dit soort taferelen uitvoeren: Stop hiermee en ga iets goeds doen met je leven. Jullie ouders zouden zich kapot schamen!


Mediteren kun je leren…

25 mei 2021, Weert  Monique Peters 
Mediteren kun je leren…

In mijn insta-training: ‘Monnies-Mij-Maand’, gaat het deze week over mediteren.
Vaak wordt meditatie gezien als zweverig en iets voor spirituele mensen. Maar is dit echt zo? En hoe moet je eigenlijk mediteren?

Meditatie is een techniek die al eeuwen wordt gebruikt. Meditatie is een goede methode om even een momentje voor jezelf te pakken en te ontstressen. Door meditatie geef jij je mind rust en haal je spanning en stress weg. Het doel is om innerlijke rust te creëren en te accepteren wat er is. Meditatie is een toestand van geconcentreerde aandacht op je ademhaling, een vast punt of op bijvoorbeeld een intentie. Je richt je aandacht naar binnen en laat de rest van de wereld even voor wat het is. Door je te richten op je ademhaling en de ontspanning van je hele lichaam focus je je even helemaal op jezelf. 

Klinkt best prima toch?

Dat meditatie alleen voor zweverige types zou zijn vind ik echt bullshit. Integendeel zelfs, iedereen zou er goed aan doen om elke dag kort te mediteren. Een fijn moment hiervoor is bijvoorbeeld ’s avonds voor het slapen gaan. Hierdoor val je met een leeg hoofd in een diepe slaap. Een andere mooi moment is in de ochtend. Zo start je de dag positief en fris. Meditatie heeft al vanaf een paar minuten per dag positieve gevolgen voor je gevoel van geluk.

Hoe mediteer je nu precies?
Er is eigenlijk geen goed of fout. Alleen de tijd die je voor jezelf vrij maakt is al een applausje waard!
Hier wat tips:
* Zet van te voren je telefoon op vliegtuigstand en zorg voor totale rust.
* Zoek een fijne plek om te mediteren. Dit kan op een stoel, maar bijvoorbeeld ook op de grond met een kussen of op je bed.
* Probeer een actieve houding aan te nemen. Zit met een rechte rug en je kruin omhoog en sluit je ogen.
*Het is belangrijk om je te concentreren op je ademhaling. Zorg voor een buikademhaling. Leg een hand op je buik als je het lastig vind om dit te voelen.
*Laat elke gedachte die opkomt als een wolkje aan je voorbij gaan en blijf je focussen op je ademhaling.
*Op You-Tube en Spotify kun je fijne begeleide meditaties of mediatie muziek vinden die jou helpen nog beter te ontspannen.
* Zet eventueel een wekkertje die na 5 of 10 minuten afgaat… en you’re done!!

Ga jij het mediteren ook eens proberen?


Wat kan er wel?

15 februari 2021, Weert  Monique Peters 
Wat kan er wel?

Januari was voor mij een uitdagende maand. Zakelijk gezien was het top. Ik was volop bezig met de Monnies-Motivatie-Maand, het creëren van nieuwe content en het begeleiden van mijn groep enthousiaste coachees. Maar op persoonlijk vlak was ik aan het overleven. Nieuwe gebeurtenissen en keuzes moesten een plekje krijgen maar ik wist even niet hoe. Normaal gesproken (als er geen wereldwijde pandemie is) boek ik tijdens zo’n overlevingsstand een reis. Dan ga ik een of meerdere weken weg, werk ik aan mezelf, kom ik tot rust. Daarna kom ik altijd vol nieuwe inzichten weer thuis. Nu gaat dit natuurlijk niet en nog heel veel andere dingen ook niet. Even wist ik niet meer hoe ik mezelf weer kon upliften.

Toch is er altijd een keuze op zo’n moment:  
Voel ik me een slachtoffer van de omstandigheden, trek ik een deken over mijn hoofd en wacht ik totdat ik weer datgene kan doen wat ik altijd deed? Of neem ik verantwoordelijkheid, erken ik mijn gevoel en kijk ik naar wat er nog wel kan? Ik vertelde een vriendin over mijn reislust en het out-of-the-box-denken. Zij deelde mijn passie en samen begonnen we te fantaseren over ons wensenlijstje. Daar bleek bij ons allebei ook het Kurhaus op te staan. Een hotel waar je toch een keer geweest moet zijn; nostalgie gecombineerd met luxe.
We gingen op reis in eigen land. Ik googelde op wandeltochten in de buurt en kwam uit op de @070-stadswandeling door het prachtige Den Haag die je om de kilometer voorziet van een heerlijk hapje en drankje.
Een aanrader als je coronaproof van een stad en zijn horeca wilt genieten!
‘s Avonds aten we op onze kamer met uitzicht op het met sneeuw bedekte strand en de ondergaande zon. Het uitje was anders dan een Balinese yogaretraite maar net zo waardevol. We konden even ontsnappen aan de dagelijkse werkelijkheid en onszelf geven wat we op dat moment nodig hadden.
Mocht je zelf ook vastzitten of je rot voelen over de omstandigheden waar we nu in zitten?
Stel jezelf dan deze vraag: ‘En wat kan er wel?’ Je komt tot de creatiefste uitkomsten als je gaat brainstormen en dicht om je heen zoekt naar de antwoorden.
Wil je dat ik met je meedenk? DM me en ik laat mijn creatieve brein voor jou even los gaan!

Wist-je-datjes!

10 februari 2021, Weert  Monique Peters 
Wist-je-datjes!

Wist je dat ik naast een spirituele ook een mega-nuchtere kant heb en een enorme fan ben van  feiten? Dat ik iemand ben die wetenschappelijke onderbouwing belangrijk vind, en dat de daarbij horende concrete tips & trucs mijn leven nog leuker en fijner maken?
Dus bij deze wat mind-feitjes voor jullie, zodat het omdenken kan beginnen.????

Wist je dat een mens gemiddeld zo’n 70.000 gedachten per dag heeft? Heel vaak zijn deze onbewust maar het is dus een ongoing proces in je brein. Veel hè…!
En wist je dat deze gedachtes, 95 procent van de tijd hetzelfde zijn als de dag ervoor?
Hmmm, nu wordt het interessant… want ik denk dus continu hetzelfde. Best saai… en soms ook heel vervelend!
Want hoe ik me voel hangt af van mijn gedachtes. Je denkt iets.. (Ooh morgen heb ik die grote presentatie) … die gedachte roept een nieuwe gedachte met een gevoel van vreugde - fijne spanning (Yess, ik ga dit rocken, spannend maar tof ) op…  
Of... hij roept een nieuwe gedachte met angst en frustratie (Ooh nu ga ik door de mand vallen, ik ben niet goed genoeg hiervoor etc.) op…
En als je bij de laatste groep hoort, is de kans dus groot dat deze gedachte morgen hetzelfde is.

Hoe voel jij je nu? Ga je happy de dag door, spring je ‘s ochtends vrolijk uit bed of merk je dat jij je steeds een beetje meer down voelt in deze tijd? In beide gevallen is het goed om eens even stil te staan en na te gaan: wat denk ik nu eigenlijk? Wat zijn mijn primaire gedachtes? Zijn deze positief of merk ik toch dat deze vaak negatief gekleurd zijn?
Want als je weet dat je door je gedachtes bepaalde emoties oproept en dat je gedachtes de volgende dag voor 95 procent hetzelfde zijn, dan kun je er maar beter voor zorgen dat deze de positieve kant op gaan toch?
Wil je weten hoe jij met deze stroom van gedachtes kan omgaan en hoe jij ze kunt ombuigen?
Stay tuned, want in mijn volgende blogs neem ik je mee in het stappenproces! ????
Fijne dag lieve mensen!

Go with the flow

29 januari 2021, Weert  Monique Peters 
Het leukste experiment van 2020…

Met een diepe zucht keken we elkaar aan… gaat het echt dan weer zo’n middag worden?
Zo’n middag van: Pas op, neee, niet rennen. Kijk nou uit, nee niet in die boom klimmen. Nee, we gaan niet naar links… Kom op, doorlopen. Nee, het is nog geen tijd voor een snoepje. Laat die tak nou liggen, zo wordt je toch helemaal vies… and so on…
We hadden er geen zin meer in, in die discussie met onze 5-jarigen. Discussies die meestal eindigen met de woorden: Daarom, omdat ik het zeg…
Je kent het wel. ????
Vandaag doen we het anders, besloten mijn vriendin en ik. Vandaag zeggen we gewoon overal JA op. Eens kijken wanneer de boefjes het doorhebben en eens kijken hoe ons dit afgaat. Volledig de controle loslaten.

Wat een geweldige middag hebben we gehad. Mammmaaa, mogen we in die boom? Tuurlijk liefie! Gaan we hier even zitten? Gezellig, doen we! Mogen we een zakje chips? Ja hoor, welke kleur wil je?
De jongens renden in het rond, genoten met volle teugen en werden steeds liever en relaxter. De moeders nog meer! Wat heerlijk geen strijd en gedoe en eigenlijk viel het wel mee met wat ze allemaal wilden. Het zat vooral in ons eigen hoofd blijkbaar. Loslaten en go with the flow. Waarom hebben we dit niet eerder bedacht?

We willen allemaal graag in control zijn. Dat is menselijk. We willen dat het fijn is, dat onze kinderen luisteren, eigenlijk dat ze precies doen wat we zeggen, dat we zelf ook nog genieten, dat de broeken schoon blijven, dat de schoenen heel blijven en dat we echt om 16.00 uur weer thuis zijn, want dat hadden we zo bedacht.
Maar het leven is zo veel leuker als je de controle zo nu en dan eens loslaat en kijkt wat er gebeurt.

En dat doe ik vandaag in 2021 ook. Vandaag ben ik wederom mama, juffrouw en speelkameraadje. Maar wel de allerleukste versies van deze drie. Ik zeg overal ja op en maak er een feestje van. Want weet je, zo cliché als het maar kan zijn, je moet toch zelf de slingers ophangen – wat een geluk dat deze binnen, in je eigen huis, de boel behoorlijk opfleuren! ????
Maak er wat van lieve mensen!

Mindfulness; volledig niet zennn zijn

19 januari 2021, Weert  Monique Peters 
Mindfulness; volledig niet zennn zijn… en dat is okay!

Krijg jij ook een beetje de kriebels als je de woorden ‘Mindful leven’ hoort? Misschien heb je het idee dat mensen die Mindful in het leven staan, uren doorbrengen in meditatiehoudingen met een glimlach op hun gezicht, drie minuten op een rozijn kauwen en een beetje door het leven zweven?
Ik snap deze aannames wel, ik dacht een paar jaar geleden precies hetzelfde. Maar niks is minder waar. Deze gecertificeerde mindfulnesscoach is namelijk redelijk chaotisch, heeft het soms ook zwaar in deze coronatijd en mediteert echt niet elke dag.
En toch sta ik mindful in het leven en leer ik mijn coachees om hetzelfde te doen.

Wat is mindfulness dan precies?
Mindfulness is een vaardigheid waarbij je leert om je aandachtspier te trainen. Je bent met je aandacht aanwezig bij alles wat zich van moment tot moment voordoet en merkt gedachten en emoties op die aangeven hoe het met je gaat. Daarnaast leer je te veranderen wat je kunt veranderen: hoppa in de actie en… te aanvaarden wat je niet kunt veranderen; acceptatie it is!
En daar zit het lastige punt, want het liefst willen we geen negatieve gevoelens of stress ervaren en ons gewoon gelukkig voelen. Maar dat kan helaas gewoon niet 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Die strijd om dat voor elkaar te krijgen kost enorm veel energie en heeft veel invloed op je stemming, nachtrust en je gezondheid.
Dus: het is okay om even niet okay te zijn.

Stress en depressie worden niet veroorzaakt door lastige gebeurtenissen in ons leven, maar door onze eigen reactie erop. Of anders gezegd: onze gedachten over de gebeurtenis. Onze gedachten zijn 100% verantwoordelijk voor ons lijden. Stel je maar eens voor dat je al je stomme en zorgelijke gedachten niet meer hebt. Hoe zou je je dan voelen?
In mijn coachingsessies (online of thuis) leer ik jou hoe jij invloed kunt uitoefenen op je gedachtes, de daaropvolgende emoties en leer ik je hoe je naar je toe kunt trekken wat je wel graag wilt!
Heb jij het gevoel dat je daar wel wat hulp in kunt gebruiken, schroom niet om mij een DM of mailtje te sturen zodat we samen vrijblijvend kunnen sparren over jouw mooiste toekomst!

Niet hoe maar wie

 29 oktober 2020, Weert  Monique Peters 
Niet hoe maar wie…

Je hebt van die zaken waar je (nog) geen verstand van hebt (althans ik niet) maar die evengoed langskomen in je leven en waar je actie op moet ondernemen.
Die zaken hangen als een soort donkere wolk boven je hoofd. Je weet dat ze pas voorbijgaan als je iets doet, maar wat moet je doen en waar haal je die informatie vandaan?

In 2016 begon ik met het jaarprogramma van @365dagensuccesvol. Mijn eerste, echt grote investering op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Die investering was het dubbel en dwars waard want nu, een dikke vier jaar later, profiteer ik nog steeds van de vele inzichten die ik daar opdeed.
Zoals over bovenstaand voorbeeld. Nu ik mijn eigen onderneming ben opgestart, ben ik super enthousiast bezig met mijn coachees en onlinetrainingen. Met plezier post ik over mijn leven om anderen te inspireren. Maar ondernemen kent natuurlijk ook andere kanten, zoals administratie en belastingaangifte. Zaken waar ik geen verstand van heb en, heel eerlijk gezegd, ook nul energie van krijg.
Na een uurtje googelen over hoe ik mijn financiën moest aanpakken, zag ik door de cijfers het einddoel niet meer en voelde ik een lichte paniekaanval opkomen. Net voordat ik mijn laptop uit het raam wilde gooien, kwam er een 365-gezegde in mij naar boven: niet hoe, maar wie?

Je hoeft namelijk niet alles zelf uit te vogelen! Wie in jouw omgeving is in staat je te helpen met het onderwerp waar jij op vastloopt? Bel diegene op, stel je hulpvraag en kijk wat je voor elkaar kunt  betekenen. En mocht je echt niemand kennen, google dan op deze expertise in plaats van het probleem zelf op te lossen. Er is namelijk voor elk probleem wel een expert op de wereld.

We zijn vaak zoveel tijd kwijt met zaken die ons geen energie geven of die we niet snappen, terwijl anderen er elke ochtend met plezier hun bed voor uitkomen.
Ik heb mijn financieel adviseur gevonden. Ik zeg niet wie, hij weet het zelf wel. En mocht je er ook een zoeken, dan hoor ik het graag van je, hè…
Het gaat er namelijk niet om hóe je iets moet doen, maar wíe het voor je gaat doen! Nooit meer vergeten! :-)

Feel the fear and do it anyway!

 27 september 2020, Weert  Monique Peters 
Feel the fear and do it anyway!

Mijn zoontje heeft een dilemma. Hij wil iets aan de juf vragen maar durft het niet. Als hij de vraag niet stelt, weet hij zeker dat hij niet op zijn stoel mag staan tijdens zijn verjaardagsviering in de klas. Je leest het al; dit is niet zomaar een dilemma, dit zijn serieuze zaken.
‘Waarom vraag je het niet gewoon, Mees? Wat vind je hier zo spannend aan?’
Hij denkt even na en zegt dan: ‘Maar stel je voor dat ze ”nee” zegt…’
‘Ja, dan weet je dat in ieder geval,’ antwoord ik, ‘anders zul je het nooit weten. Maar is “nee” als antwoord dan zo erg om te horen? Zo erg dat je liever de vraag niet stelt?’

Dit gesprekje met mijn zesjarige zet mij aan het denken. Waarom vinden we het zo erg om “nee” te horen? Blijkbaar worden we hier op heel jonge leeftijd al mee geconfronteerd. Voelt ‘’nee’’ als een persoonlijke afwijzing of vinden we het lastig als iemand anders voor ons beslist?
Is dit ook de reden waarom de meesten van ons het heel lastig vinden om “nee” te zeggen als hen iets gevraagd wordt? Waarschijnlijk wel…

‘Weet je Mees, het antwoord maakt niet zo veel uit denk ik. We kunnen overal een oplossing voor verzinnen. En zeker de juf; want juffen zijn heel creatief. En als je het zo spannend vindt om te vragen en je het doet toch, dan voel je je daarna superstoer! Want dan heb je iets gedaan wat je dacht niet te durven en dan zie je hoe veel superpower je hebt!’

Feel the fear and do it anyway!
Een onderwerp dat vaker terugkomt in mijn coachingsgesprekken! En weet je: ik heb nog nooit een rampscenario terug gehoord. Dit speelt zich meestal alleen in ons hoofd af. Na een uit-je-comfortzone-actie voel je je altijd megasterk en dat gevoel is heerlijk. Vanmiddag hoor ik of mijn zoon het aangedurfd heeft! Zo niet, ook niet erg. Plannen we gewoon een nieuwe sessie.
Wanneer ben jij voor het laatst uit je comfortzone gestapt? Super leuk als je dit deelt in de comments!
Fijne dag!

Magische Wet van de Aantrekkingskracht

 11 augustus 2020, Weert  Monique Peters 
De Wet van de Aantrekkingskracht…zweverig, nuchter of gewoon een hard feit?

In mijn filmpjes en blogs hoor en lees je veel over de Wet van de Aantrekkingskracht. Maar wat houdt deze wet nu precies in en is het bewezen is dat deze werkt?
Want eigenlijk is dat wat we willen, bewijsmateriaal en alle feiten op tafel voordat we ergens in gaan geloven. Toch?
Bij de Wet van de Aantrekkingskracht werkt dit de andere kant op: eerst geloven dan zien…Spannend in eerste instantie maar superleuk als je ermee leert werken!
Ik neem je in Jip-en-Janneke-taal kort mee door deze Wet . 

Alles in het leven bestaat uit trilling. Trillingen worden ook wel frequenties genoemd. Zo werken ook radiostations. Door de radio op een bepaalde zender te zetten, stem je af op de frequentie die het radiostation uitzendt. Jij en de frequenties ontmoeten elkaar, waardoor je naar de door jou gekozen muziek kunt luisteren. De spreekwoorden: soort zoekt soort en gelijken trekken elkaar aan, komen voort uit dit gegeven.
Gedachten en gevoelens bestaan ook uit trillingen. Alles wat jij uitzendt komt overeen met gelijksoortige woorden, gedachten en emoties in je omgeving. En die trek je dan naar je toe. Je huidige situatie is de som van al je gedachten, woorden en emoties uit het verleden. Want die heb je naar je toe getrokken, soms bewust maar meestal onbewust.

Dit verklaart de woorden die we allemaal wel eens uitspreken: ‘’Dit was niet mijn dag…’’ of  “Echt alles gaat mis op dit moment…’’
Wanneer je chagrijnig uit je bed stapt, tien minuten later je koffie op de grond laat vallen en daarna in de file terechtkomt waardoor je afspraak moet wachten, is de kans heel groot dat jij negatieve gevoelens ervaart. Doordat je deze niet “shift’’ naar iets positiefs, tril je dus op een lage frequentie en trek je juist nog meer ellende aan.
Het leuke nieuws is: het werkt ook andersom! Dus als jij je goed en positief voelt, verwacht dat er leuke dingen op je pad komen en je de dag gaat rocken, trek je alles wat ook op die hoge frequentie trilt naar je toe. Dat heet manifesteren en dat is het mooiste gevoel ever!

De eerste stap wat je jezelf kunt aanleren om de dag positief te starten en om te manifesteren is om ‘s ochtends vijf tot tien minuten te dagdromen over alles wat je die dag wilt bereiken. Zie voor je hoe alles vlekkeloos verloopt, hoe vrolijk je wordt van deze dag, zie voor je hoe jouw verlangens uitkomen en het meest belangrijke: voel ook echt in je lichaam hoe top het voelt als al jouw dromen werkelijkheid zijn. Neem dit gevoel mee de dag in en je er zult versteld van staan hoe alles voor je gaat werken. Ook het maken van een visionboard helpt de Wet van de Aantrekkingskracht enorm!

Zo heb ik o.a. de kans gekregen om alleen op reis te gaan, ben ik tijdens mijn vrije uurtjes in het leukste koffiezaakje van Weert gaan werken, heb ik altijd een parkeerplek en ben ik heel vaak verrast, onder andere met Ben & Jerry’s Ice Cream… Hier wijd ik nog wel een keertje een heel blog aan????

Maar Monnie, voel jij je dan elke dag top en helemaal gelukkig?
Nee hoor, zeker niet en dat hoort ook bij het leven. Als ik negatieve emoties ervaar of een mindere dag heb, probeer ik dat te accepteren en mezelf de vraag te stellen: wat heb ik nu nodig om me een beetje beter te voelen? Dat kan een ijsje zijn of een lekkere wandeling door de natuur of gewoon even een aflevering van Friends kijken op Netflix. Alles is goed en de volgende ochtend is er een frisse start.

Door de jaren heen weet ik in ieder geval één ding zeker. Ik heb genoeg bewijsmateriaal ontvangen dat de Wet van de Aantrekkingskracht werkt en dat je jouw mooiste leven kunt manifesteren zonder op een kussentje te mediteren of wierook op te steken. Dit mag natuurlijk altijd maar ook met een nuchtere mindset en een hoop lol trappen gedurende de dag kom je op dezelfde resultaten uit.
Als je hier meer over wilt weten, of als ik je ergens bij kan helpen weet je mij natuurlijk te vinden. Voor een leuke Visionboard workshop check mijn website!
Voor nu wens ik je een geweldige dag toe!

Tot lucht komen

 8 juli 2020, Weert  Monique Peters 
Even tot lucht komen!
Deze blog herinnert aan mijn mooie reis naar Bali. Just me, myself and I…
De beste investering die je kunt doen, is de investering in jezelf! Super dankbaar voor deze mooie reis met teacher @Mathijs Bos.

Lucht
Ik ben er klaar voor. Na een laatste kushand loop ik richting de douane en een gevoel van euforie overvalt me. Het is veertien jaar geleden dat ik voor het eerst vloog en ik herinner me maar al te goed hoe spannend ik dat vond. Ik vloog in mijn eentje naar de USA voor een studiejaar op een community college in Iowa en zou opgehaald worden door een gezin dat ik alleen van de foto’s kende. Ik moest van mijn vader per se zo’n lelijk buideltasje om mijn buik voor mijn paspoort en geld,  want stel je voor dat ik overvallen zou worden. Mijn moeder maakte zich drukker om de interne mens, dus kreeg ik voor 33 dagen eten mee en woog mijn handbagage 17 kilo! Ik deed geen oog dicht in het vliegtuig en was blij dat het twaalf maanden zou duren voordat ik deze oversteek weer terug zou maken.

Inmiddels ben ik wat ervaringen rijker en vandaag vlieg ik in mijn eentje naar Indonesië voor een week zelfreflectie en yoga. Het buideltasje heb ik achter me gelaten, ondanks dat mijn vader nog elke reis benadrukt hoe handig deze dingen zijn! Ik ben verknocht geraakt aan reizen en zelfs aan vliegen.
Aan mijn geboortedatum zit het element ‘lucht’ gekoppeld en ik snap helemaal waarom. Vliegen geeft me rust. Niks moet, alles mag en er is weinig afleiding. Ik installeer me heerlijk op een stoel, trek mijn dikke sokken aan, kijk een filmpje of droom lekker weg. Mijn telefoon staat op vliegtuigstand en ik ook!
Reizen geeft me een ultiem vrijheidsgevoel. En vrijheid geeft weer lucht! Snap je ‘m?

Ik heb de afgelopen maanden mijn ‘echte’ behoeftes een beetje genegeerd en me volledig gefocust op alles wat moet. Je herkent het vast wel! Ik wilde mijn carrière graag een nieuwe boost geven, een eigen website online gooien, veel schrijven, veel gezellige dingen doen met vriendinnen, een toffe moeder zijn die elke week op school helpt en dan nog twintig dingen. Het liefst in één week gepropt.
Het gaf me zeker korte-termijn-voldoening maar ik werd er ook ontzettend moe van! En tijd om moe te zijn had ik juist niet ingepland. Dus ging ik maar door en door…

Als je de signalen maar lang genoeg negeert trekt je lichaam zijn eigen plan om je iets in te laten zien. Ik werd eerst verkouden, rillerig en begon daarna als een zeehondje te kuchen.
Een luchtweginfectie werd geconstateerd en rust en frisse lucht waren de beste genezing.
Het cirkeltje was weer rond… Ik heb gewoon even lucht nodig!
Dus ben ik nu onderweg om weer tot lucht, uhhhmm, rust te komen.

Durf jij ook in jezelf te investeren?

Ademen

 14 juni 2020, Weert  Monique Peters 
Raadseltje
Het is een automatisch, lichamelijk proces en nauwelijks voelbaar. Het grootste gedeelte van ons denkt dan ook niet over deze bezigheid na. Pas als we zenuwachtig worden of grote inspanningen moeten leveren merken we het op... Een mens kan gemiddeld 3 minuten zonder…
Ik heb het over onze ademhaling!
Ik denk een van de meest onderschatte, beïnvloedbare factor van je fysieke en mentale welzijn.

Why, why, why?
In alle vormen van coaching, workshops en yogareizen die ik gevolgd heb, is de kracht van goed ademen besproken.
Nu voel ik twee vragen opkomen:
1. Wat is goed ademen dan? en
2. Waarom is het zo belangrijk je hiervan bewust te zijn?
In de tijd waarin we leven is het stresslevel hoger dan ooit tevoren. Veel mensen hebben het idee voortdurend onder druk te staan door de combinatie van werk, gezinsleven en het altijd maar bereikbaar moeten zijn. Door stress gaan we vaker, sneller en oppervlakkiger ademen waardoor er een verstoring van de zuurstofbalans in ons lichaam ontstaat. Dit leidt tot klachten als vermoeidheid, hoofdpijn en depressieve gevoelens. De grootste reden om goed te ademen is dan ook om je geest tot rust te brengen waardoor deze klachten verdwijnen.
Daarnaast geeft een goede ademhaling je fysiek veel meer kracht en doorzettingsvermogen.
Genoeg redenen om hiermee aan de slag te gaan dus!

Maar hoe adem je nu op de juiste manier?
Allereerst is het belangrijk door je neus te ademen.
Daarnaast zit een goede ademhaling laag, oftewel in je buik. Je kunt dit testen door een hand op je onderbuik te leggen en te voelen of deze op en neer gaat. Veel mensen ademen hoog, vanuit de borstkas, waardoor het lastig is volledig te ontspannen en weerbaar te zijn in stressvolle situaties.
Je ademhaling aanpassen is geen hogere wiskunde maar vergt wel wat doorzettingsvermogen. Het is een wijziging in een vast patroon en dat heeft vaak even tijd nodig om in te burgeren. Maar de voordelen wegen zeker op tegen deze investering dus: Go for it!

Bewustwording is het sleutelwoord
Om de bewustwording te stimuleren zou je elk uur een timer kunnen zetten. Steeds als je alarm afgaat voel je bij jezelf waar je ademhaling zit en pas je deze zo nodig aan. Je zult merken dat je na verloop van tijd steeds vaker op de juiste manier ademt totdat het volledig in je systeem is opgenomen. Mocht je behoefte hebben aan meer ‘ademtijd’ dan zijn er verschillende mediatie-apps die je hierbij kunnen ondersteunen zoals ‘Meditation Moments’ of ‘Headspace’.
Deze zorgen tegelijk voor een ontspanningsmomentje gedurende de dag; een win-win situatie als je het mij vraagt.
Heb ik je al overtuigd om met je ademhaling aan de slag te gaan? Heb je nog aanvullende vragen of zou je hierin graag wat meer begeleiding willen? Stuur me een berichtje of mailtje en ik help je graag verder!

Veel negatieve gedachten? Stel jezelf eens deze vier vragen!

 4 juni 2020, Weert  Monique Peters 
Je herkent vast wel van die momenten waar je wekenlang naar toeleeft en die je in je hoofd al meerdere keren beleefd hebt. Een belangrijke sollicitatie waarbij je een verpletterende indruk achter wilt laten of die date met je nieuwe vlam die gewoon perfect moet gaan. Je gedachten gaan op en neer tussen het meest perfecte scenario en de grootste belemmerende overtuiging die je vertelt dat je eigenlijk helemaal niet zo goed of leuk bent en maar beter niet kunt gaan.

Hoe laat je die negatieve gedachten toch los?
Ik leerde van Byron Katie vier simpele vragen die je altijd aan jezelf kunt stellen als je gedachten weer eens met je op de loop gaan.

1. Is mijn gedachte waar?
In ons brein komen elk uur honderden gedachten omhoog. De meeste van die gedachten zijn niet echt relevant voor het moment en totaal anders dan de realiteit. We hebben gedachten over dat we iets niet kunnen of zijn druk bezig met het invullen van andermans gedachten.
‘’Ik kan niet opvoeden, iedereen kijkt hoe verkeerd ik het doe’’ (Gillende kleuter op schoolplein…)
‘’Ik kwam vast heel chaotisch op haar over’’ (Eerste ontmoeting met je leidinggevende…)
Maar zijn die negatieve gedachten wel waar of vullen we deze met onze eigen waarheid?

2. Weet ik zeker dat deze gedachte waar is?
Voor de volhouders onder ons die volmondig ‘JA’ riepen op de eerste vraag (Ja, hier hoorde ik ook bij) gaan we nog even door. Want weten we echt wel zeker dat onze gedachten voor honderd procent kloppen?
Ik heb helaas nog nooit in iemands hoofd kunnen kijken om te zien wat die ander denkt. En als ik eerlijk ben komen mijn eigen niet-helpende gedachten eerder voort uit onzekerheid dan dat ik echt zeker weet dat ik iets niet kan. In het grootste deel van de gevallen zijn mijn eigen gedachten dus gewoon niet waar!

3. Wie ben ik als ik ervoor kies die gedachte toch te geloven?
’Een rare, ongecontroleerde moeder’, ‘Een lafaard’, ’Een saaie vrouw’… Vul deze vraag vooral aan met je eigen antwoorden. Wat je vaak zult merken is dat het antwoorden zijn waar je niet echt vrolijk van wordt.

4. Wie zou ik zijn zonder die gedachte(n)?
Vraag 3 is een eyeopener. Je wilt diegene helemaal niet zijn, die gelooft in zijn of haar negatieve gedachten. Je wilt een stoer, zelfverzekerd mens zijn! Of lief en verzorgend!
Het maakt namelijk niet uit wie of wat je wilt zijn als je er maar gelukkig van wordt en, nu komt het: je hebt elke dag de keuze om daar wel of niet in te geloven. Buig de belemmerende overtuiging of niet-helpende gedachte eens om naar iets wat je wel energie geeft.
In mijn geval: ‘’De juf vond mij een leuke, betrokken moeder!’’ en dat ben ik eigenlijk ook! Of: “Ik kwam spontaan en energiek over op mijn nieuwe baas.” Klinkt veel beter toch?

De vier vragen dus. Ik ben ermee gaan oefenen en steeds vaker kan ik om mezelf en mijn fantasierijke brein lachen. Onze gedachtestroom kunnen we niet uitzetten, maar als je weet dat eigenlijk bijna al je gedachten niet waar zijn, kun je er net zo goed voor kiezen om die gedachten die je niet verder brengen los te laten en te kiezen voor nieuwe.

Ga jij er ook mee aan de slag?

Morning routine

 30 april 2020, Weert  Monique Peters 
Ik ben een avondmens. Tenminste dat is wat ik altijd tegen mezelf gezegd heb. En dus waren de ochtenden niet echt fun voor mij. Ik liep continu achter de feiten aan. Eerst vijf keer snoozen, om er vervolgens achter te komen dat het later was dan gedacht, snel aankleden, achter Mees aanjagen (die overigens ook geen ochtendmens is) je kunt je voorstellen hoe gezellig het in huis werd). Snel een ontbijtje erin proppen, gillen dat Mees moest opschieten -al had ik het eigenlijk tegen mezelf - en snel de auto in. Om 9 uur kwam ik bij een kop koffie eindelijk tot rust en kon ik gaan nadenken over wat de dag me zou brengen.
Herkenbaar voor je?

Er bestaat een boek: The 5 AM. Club. Die schrijver zweert erbij om je dag te starten om vijf uur. Vijf uur in de ochtend wel te verstaan. Early risers heten de mensen die het doen. Michelle Obama, Oprah Winfrey, Tony Robbins & Steve Jobs, is een kleine opsomming van bekende mensen die hun dag vroeg starten. Tegenwoordig sluit ik me van maandag tot en met donderdag graag bij dit rijtje aan. Wel een half uurtje later, want 5 uur gaat me net iets te ver.

Waarom zou ik? Goede vraag!
Ten eerste omdat de ochtend bepalend is voor de rest van de dag. Door vroeg op te staan kun je de dag rustiger beginnen wat je het gevoel geeft in control te zijn. Je kunt nadenken over wat je die dag wilt doen, alvast flink wat to do’s wegstrepen, rustig ontbijten en genieten van de stilte. Een fijne en positieve start geeft je de rest van de dag extra energie.
Ten tweede heb je als druk persoon aan het einde van de dag een ander concentratielevel en hebben sommige taken minder impact als je ze later op de dag uitvoert. Deze kun je mooi ‘s ochtends al oppakken. ‘’Geniality starts in the morning’’ aldus Robin Sharma.
Als laatste argument een van de belangrijkste woorden van deze tijd: TIJD. Ik win nu ongeveer zo’n uur tot anderhalf uur per dag om zaken op te pakken die ik belangrijk vind. Ik zie het als tijd om in mezelf te investeren en geniet enorm van de voorsprong die het me oplevert.
Benieuwd hoe mijn morning-routine er concreet uitziet? Stay tuned! Fijne dag! Die van mij is al even bezig.

Een groene agenda

 5 mei 2020, Weert  Monique Peters 
Ik hoor van veel dertigers dat ze momenteel een enorme rust ervaren. De lege agenda’s, geen files meer op de weg, minder sociale druk en minder ‘moeten’ zorgen ervoor dat we meer in het moment leven en misschien wel tevredener zijn met wat is. We pakken vergeten klusjes in huis op en halen de bordspellen uit de kast voor een ouderwetse spellenavond.

En natuurlijk missen we ons favoriete restaurant, zouden we graag knuffelen met onze familie en BBQ’en met vrienden maar omdat niemand het ‘mag’, voelt het minder zwaar en hoeven we ook niet bang te zijn dat we iets missen.

En daar zit de kern van de onrust die we voorheen voelde. We doen vaak (onbewust) wat we denken dat anderen van ons verwachten, ook als we daar eigenlijk geen zin in hebben. En dat kost superveel energie!
Pak je agenda van zeven weken geleden er maar eens bij. Welke activiteiten staan daarin waar je geen zin in had, of die als een verplichting voelden? Kleur die eens in met een rode potlood en stel jezelf de vraag, waarom ben ik dit toch gaan doen? Was het omdat ik bang was voor een confrontatie omdat ik al drie keer had afgezegd en vond dat ik er nu niet onderuit kon, of omdat ik het nu eenmaal zo had afgesproken en elke week doe?

En kijk nu eens naar zaken in jouw agenda waar je superveel zin in had en/of enorm van hebt genoten. Kleur deze in met een groene potlood.

Hoe is de verhouding tussen de kleuren?
Zelf schrok ik wel van mijn tijdsbesteding in de afgelopen maanden en de keuzes die ik daarin heb gemaakt. Blijkbaar vond ik in januari de reünie met oud-collega’s toch belangrijker dan quality time met mijn gezin en ik hoef toch eigenlijk niet elke dag aan te sluiten in de file?

Uiteraard zijn er soms zaken die een werkgever van ons verwacht of waar je simpelweg even je schouders onder moet zetten, maar alles is bespreekbaar en zeker 75 procent van jouw leven kun je helemaal zelf inrichten.

In mei staan er nog vier lege weken in mijn agenda. Best een beetje spannend geef ik toe, om zelf de verantwoordelijkheid te nemen over de planning en te zorgen voor een ‘groene’ vulling. Maar die ruimte is er, weet ik nu en ik ga de uitdaging aan! Doe je met me mee?